Cricova

Після Milestii Mici підвали Cricova не вразили аж так сильно. Хоча Milestii Mici це просто підвали, а це винний завод. Дуже старий та відомий. 

До того ж тут роблять ігристі вина методом шампанізації. Це дуже цінно. Як мені сказав екскурсовод, зараз вже багато хто в Молдові робить ігристі вина "правильним" та складнішим способом, але всі ті інші шато маленькі і не такі відомі. І скоріш за все ті вина не продаються за кордом. В той час, як Крікова можна купити в Україні без проблем.  

То ж я у бідь-якому разі раджу відвідати Крікова. Ми не записувались на екскурсію, але через те, що цей завод відомий екскурсії тут часті, тому нам довелось просто почекати іншу групу годинку. 

Біля завода є ресторан, де смачно гоують і дуже гарний вид на природу навколо Крікова. До того ж там можна взяти собі келих Кріковського вина.











На цій карті показано, куди експортується Кріковські вина. Україна тут також є. Хочу багатто де в світі їх можна купити.


Найбільш дивне і трохи радянське на цьому заводі - це дегустаційні кімнати. Вони зроблені у різних сттилях. Але як на мене тут немає ні однієї дуже гарної, але це моя субʼєктивна думка і співробітники Крікова точно зі мною не погодяться.

В кімнаті номер три зазвичай приймають президентів різних держав.




А ось і мій келих холодного рожевого Кріковського вина після екскурсії.


Comments