Malbork Castl

Замок 13 століття, збудований лицарями тевтонського ордену. Це один з найбільших замків у Європі. І я не могла пройти мимо. 

З Гданська я приїхала сюди електричкою. Саме місто Мальборк дуже маленьке і крім замку та вокзалу тут немає на що довитись. Але звісно замок вартий того, щоб його відвідати.  

Замок виглядає дуже добре збереженим, але насправді під час другої світової його добряче так пошкодили і поляки його дуже добре відновили. Хоча до 45-го від достояв без проблем.

Багато збережених неймовірно цікавих деталей. В Замку було опалення і туалет. Різні таємні кімнати, з яких можна десь підглядати і щось підслуховувати.

Замок багато разів брав участь у війскових діях. Є ядра навіть в стінах, якими його обстрілювали. Також збереглись фрески та статуетки.
 









Зелена кімната - це кімната великого магістра. Зелений колір був найдорожчим у виготовлені, тому ця кімната найдорожча в оздоблені замку. У Великого Магістра також був свій власний туалет, гардероб та опалення у кімнаті.






Ця кімната - це зимова трапезна. Вона маленька, з каміном та підлоговим опаленням. А також вікна в ній невеликі і виходять тільки на південь.


Цього разу в замку була виставка бурштину. Мені найбільш сподобались маленькі бурштинові шахи.




Це дорога до зимового саду, де в монахів був сад роз. Також у цьому саду вони грали на музичних інструментах, хоча їм це було заборонено.










Невеличкі прекрасні деталі замку.









Цей коридор повністю зберігся з 13 сторіччя тому, проходячи по ньому, можно відчути себе трохи лицарем.



Якщо обійти замок і перейти через річку, то відкривається найкрасивіший вид на замок. 



Як я сказала, воклал у Мальбурзі також дуже ганий. Це як раз він - центральний вокзал.


Post a Comment

3 Comments

  1. Яке круте місце! І ти тут така гарна :)

    ReplyDelete
  2. Ти фотки додала з максимальним розміром?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ні, з середнім

      Delete
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)