Lübeck. May 2023

Lubeck невеличке гарненьке містечко на півночі Німечинни. Від Гамбурга на електричці (REG/RE) їхати десь годинку. Тож чудовий варіант для one day trip. 

Взагалі Любек хоч і маленький, але старе місто у нього дуже велике. Розташоване на острові. Наприклад в Бремені старе місто набагато менше. А ось по Любеку можна гуляти цілий день і все ще буде що подивитись.

Після вокзалу ми пішли до старого міста, там дуже близенько. По дорозу побачили "і", взяли там карту з маршрутом. І майже все, що треба на тій карті було. Тому дуже раджу так робити в Любеку. 

Тод ми пішои по червлному маршруту. Це наліво від воріт і по колу по острову, то там то сям відвідуя деякі вулички. 

Що найбільш вражає в цьому містечку - так це маленькі приватні подвірʼячка, приховані від людей, але коли туда заходиш - то наче потрапляєш у якийсь новий світ, казковий і сторичний. Всі ці хованки прикрашені квітами та милими садовими фігурками. Деякі відомі і їх можна зустріти в путівниках, а деякі маленькі, але тим більш душевні!

Крім таких подвірʼячків, у Люьеку є один із найстаріших житлових будинків, що я бачила. Він був збудований в 13 сторіччі, якщо не помиляюсь, то у 1295. І там досі живуть люди! 

а через річку від острова починається сучасне життя. Такий контраст! Я люблю, коли старі міста залишаються старими, а для нових будиночків знаходять нові місця для забудови.






























Найстаріший будиночок











Post a Comment

1 Comments

  1. Фантастичне місце! І ти, як завжди, неперевершена :)

    ReplyDelete
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)