Italica. Dec 2023

Біля Севілʼї є римське поселення Італіка. В цьому поселені дуже гарно зберігся колізей, хоча в Римі колізей звісно краще, та багато зберіглось напольних мозаїк з будинків вельмешановних римскіх панів. Ці мозаїки вразили мене найбільше. Вони досі дивовижні, не складно уявити які ці будинки були неймовірні в часи, коли в них жили люди.

Взагалі це дуже відоме поселення. В Італіці народилось два римськи імператори - тобто місто було дуже важливим для Риму. Також в Іспанії багато людей легко могли заробити на оливковій оліі, вині. Тож багаті будинки тут зʼявлялись постійно.

Велика частина Італіки все ще знаходиться під маленьким містечком Сантіпосе. Люди, що там живуть, досі знаходять у себе у дворі старовинні речі часів римської імперії. 

Також колизей в Італіці стал батьком сучасної кориди в Іспанії. Точніше тої кориди, яку вже відмінили, але яка досі дуже відома. Колись імператор Андріа заборонив в Італіці гладиаторські бої, а зімість них запровадив бої з тваринами. З тих пір іспанці і полюбили цю річ.


 

 

 









 
 
 
 

 
  
 


Post a Comment

1 Comments

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)